Indische tomatensoep
Ingredienten
- 1 liter Kippenboullion
- 2 kippenbouten
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 stengel selderij
- 1 bosui
- 1 tl knoflookpurree
- 2 tl sambal
- 1 el suiker
- 3 el ketjap
- 1 el rodewijn azijn
- 1 tl gember purree
- 1 el maizena opgelost in een beetje water
- 1/2 tl sereh/citroengras
- 1/2 tl vetsin
Bereiding
Breng de boullion aan de kook en voeg de ui, wortel, selderij en bosui toe. Voeg daarna de kip toe.
Laat het koken tot de kip gaar is. Verwijder de kip uit de pan. Trek het vlees uitelkaar van de botten. Zet even weg.
Voeg de tomaat, suiker, bosui, sambal, 2 el ketjap, sereh, gember, rodewijn azijn, vetsin, maizena en zout/peper toe aan de pan en kook mee. Purree de soep met een staafmixer.
Bak de kip in een koekenpan in zonnenbloemolie en 1 el ketjap.
Serveer de kip met de soep op een diepbord.
Eet smakelijk!