Pasta Carbonara

Ingrediënten
Dit recept is voor 4 personen:
- 200 gram spaghetti
- 1 liter water
- 1 runderboullionblokje
- 75 gram spekjes
- 1 ui
- 1 theelepel knoflook
- 3 eierdooiers
- 75 gram geraspte parmazaanse kaas
- Zout en peper
Bereiding
Kook 1 liter water in een waterkoker.
Bak de spek uit in een koekenpan. Meng het eidooiers, de parmazaanse kaas en voeg een beetje van het vet van de spek toe uit de pan. Haal de spek uit de pan en zet het apart.
Snij de ui fijn. Bak de ui samen met de spek en de knoflook in een beetje olijfolie in de koekenpan.
Voeg de spaghetti (in 2 gebroken anders past het niet), runderbouillon en het water toe. Kook de pasta op hoog vuur tot het water verdampt is.
Haal de pan van het vuur. Voeg de saus al roerend toe aan de warme pasta. Doe de spek terug in de pan.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Eet smakelijk.