Currysaus

Ingrediënten

Dit recept is voor 500 ml saus

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, grofgehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1½ el currypoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 250 ml Heinz ketchup
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 3 tl Worcestersaus
  • ½ tl zout
  • ½ tl peper

Nodig

  • Staafmixer

Bereiding

Doe de zonnebloemolie in een steelpan en voeg de ui toe. Laat de ui rustig bakken tot hij zacht is.

Voeg de tomatenpurree, knoflook en kruiden toe (curry, paprika en kaneel). Bak het geheel even aan.

Voeg nu de resterende ingrediënten toe en laat het inkoken tot de gewenste dikte. Purree tot een gladde saus met de staafmixer.
Te dik? Voeg een beetje water toe.

Deze saus is heerlijk met worst, friet of pretzels.

Eet smakelijk!