The Classic Malts collection

Op 30 april 2022 hadden we de eer om een whisky tasting bij Koning DecoTech in Nieuwendijk te mogen organiseren voor een hele gezellig groep van 9 deelnemers. Alle deelnemers zijn daarbij verrast met een mooie gepersonaliseerde borrel plank verstrekt door Koning DecoTech zelf.

De tasting bestaat uit de volgende whisky's:

  • Glenkinchie 12 jaar
  • Dalwinnie 15 jaar
  • Cragganmore 12 jaar
  • Oban 14 jaar
  • Talisker 10 jaar
  • Lagavullin 16 jaar

Gecombineerde met de whisky zijn er een paar mooie gerechten geserveerd.

We zijn gestart met de Glenkinchie. Deze frisse whisky uit de Lowlands van Schotland heeft tonen van citrus en is gepaard met een mooie Serranoham.

De volgende whisky is de Dalwinnie 15 jaar uit de Highlands van Schotland. Deze zoete whisky vertoond tonen van honing, bloemen en eiken. De whisky is vergezeld door een Carpaccio wrap.

 

Vervolgens zijn we verder gegaan met met de de Craggenmor 12 jaar uit de Speyside van Schotland. Deze whisky heeft tonen van kruiden, vanille en een lichte noot van rook. De whisky is vergezeld door een 48+ oude Beemster kaas.

Dan zijn we aanbeland bij de Oban 14 jaar uit de Highland van Schotland. Deze mooie toegankelijk whisky heeft tonen van fruit zoals gedroogde vijgen en paar met een lichte rooksmaak.

Bij het hoofdgerecht die bestaat uit Ribeye met een Peperroomsaus met whisky op een bedje van rucola en patat is de Talisker 10 jaar van het eiland Skye gepaard. De zilte en rokerige smaak van de whisky gaan goed samen met de zilte tonen van de saus en de rokige smaak is een mooie aanvulling op het vlees.

Als laatste whisky zijn we aangekomen bij de Lagavulin 16 jaar van het eiland Islay. Deze whisky heeft naast zijn rokerige smaak tonen van chocolade en sinaasappel en gaat daardoor goed samen met het nagerecht Gember brood.

Met dank aan Anton van Koning DecoTech voor het beschikbaar stellen van de locatie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.