Maisbrood

Ingrediënten 

Dit recept is voor 10 personen:

  • 350 gram maismeel
  • 240 gram suiker
  • 120 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 270 ml Karnemelk
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 120 gram gesmolten boter
  • 3,5 eetlepels honing
  • 2 eieren

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.

Meng de droge ingrediënten met elkaar en meng in een andere kom de natte ingrediënten. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng het tot een glad beslag.

Vet een vierkanten bakvorm van 26 bij 26 cm in met boter en plaats een stuk bakpapier op de bodem. Doe het beslag in de bakvorm.

Plaats de bakvorm 30 minuten in de oven. Controleer met een vork of het maisbrood gaar is door het stokje in het brood te steken. Als de vork schoon is als je hem eruit haalt dan is hij gaar.

Snij het brood in stukken en serveer het bij je vlees.
Eet smakelijk