Cajon sausage

Ingrediënten

Dit recept is voor +\- 3 kg worst.

  • 2,5 kg Procureur
  • 500 gram cheddarcheese in kleine blokjes
  • 45 gram cajunkruiden verstegen
  • 100 ml water
  • 2x 1,5 meter varkensdarm
  • Cajun saus
  • Rucola voor garnering

Bereiding

Plaats de onderdelen van de gehaktmolen in de vriezer. 

Snij de procureur in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Meng de kruiden door het vlees en plaats het geheel 1,5 uur in de vriezer. Plaats de cheddarcheese ook 1,5 uur in de vriezer.

Maak de varkensdarm schoon en plaats ze in een bakje met water.

Maal het vlees 2 keer. De 1e keer op 8 millimeter en de 2e keer op 4,3 millimeter.

Plaats de worstenvuller elementen op de gehaktmolen. Maak het tuitje nat en plaats de darm erop.

Vul nu de 1e darm en herhaal dit voor de 2e darm. Verdeel de worst in worstjes van 15 centimeter.

Plaats de worsten 24 uur onafgedekt in de koelkast.

Vacumeer per 5 worsten en plaats ze in de vriezer. Dan zijn ze 3 maanden houdbaar.

Bak de worst indirect op de braai of in de pan tot ze doorbakken zijn.

Eet smakelijk!