Peperroomsaus met whisky

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen

  • 1/2 ui
  • 50 gram roomboter
  • 1 Runderboullion blokje
  • 250 ml heet water
  • Een scheut bourbon
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel vers gemalen peperkorrels

eventueel: het bakvet van je vlees.

Bereiding

Smelt de boter in een sauspan. Snipper de ui en voeg toe aan de boter. Bak de ui op medium hitte.

Kruimel het boullionblokje boven de pan en voeg het water toe. Laat het vocht halveren en voeg dan een scheut whisky naar keuze toe (ik heb Buffalo trace bourbon gebruikt maar elke bourbon  kan volstaan). Kook de alcohol eruit en voeg daarna de slagroom toe en laat het weer reduceren tot de helft van de vloeistof.

Roer de peper door de saus en laat het 1 minuut meekoken. Haal de saus van het vuur en eet smakelijk.