Cajun chicken

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen.

  • 1 hele kip
  • 2 mais kolven
  • Verstegen Cajun kruiden

Cajun boter

  • 100 gram roomboter
  • Verstegen Cajun kruiden
  • Knoflookpoeder

Cajun saus

  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Ketchup
  • 1 theelepel verstegen Cajun kruiden
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Bereiding

Maak de braai gereed voor indirect gebruik op 200 graden. Spatchcock de kip door de ruggenwervel uit de kip te verwijderen. Bestrooi de kip met de Cajun kruiden.

Mix de ingrediënten voor de Cajun boter en rol de boter in plasticfolie tot een rol.

Mix de ingrediënten voor de Cajun saus en zet de saus in de koelkast.

Leg de kip met de borst naar boven op de braai. Leg de mais bij de kip. Na ongeveer 45 minuten als de kerntemperatuur 75 graden is mag de kip en de mais van de braai.

Snij de boter in schijfjes.

Snij de kip en mais in stukken en laat de boter smelten op de mais en de kip.

Serveer de kip met de Cajun saus.

Eet smakelijk.