Appelgalette

Ingrediënten

Dit recept is voor 8 personen.

  • 250 gr bloem
  • 100 gr licht bruine bastaard suiker
  • 1tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl zout
  • 125 gr ongezouten roomboter (koud)
  • 1 ei
  • 2 grote appels (Kanzi)
  • 1 el bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Snij de appels in kleine blokjes van een 1/2 centimeter. Meng de appel met speculaaskruiden naar smaak en een eetlepel bloem.
Mix de bloem, bastaardsuiker, speculaaskruiden, zout en ei in de keukenmixer. Snij de boter in blokjes en mix het door de bloem tot een deeg vormt.

Rol het deeg uit tot een 1/2 centimeter dikte.

Leg het deeg op een met bakpapier bekleden bakplaat en leg de appelmix in het midden van het deeg. Houd 7 centimeter vrij van de rand.

Sla de rand van het deeg over de appel. Het is niet erg als een deel van de top open is.

Plaats de galette in de oven voor 30-45 minuten.

Laat de galette afkoelen en eet smakelijk.