contentstrategie

Erasmus MC

Meer dan dertig jongens tussen de 15 en 23 jaar die lijden aan de bloedziekte hemofilie, hebben zaterdag 31 augustus een ontmoeting gehad met Formule 1-coureur Giedo van der Garde op het racecircuit van Zandvoort. Samen met CCCP heeft Sauerkraut LWC belangenloos meegewerkt aan deze dag door conceptieel en praktisch mee te denken, de vormgeving van de uitnodigingen en posters te verzorgen en door de hele dag vast te leggen op camera. De film wordt op 17 oktober in de filmzaal van het Erasmus MC vertoond tijdens een voorlichtingsbijeenkomst voor de doelgroep. Daarnaast zal de film o.a. worden ingezet bij de werving van onderzoekssubsidies naar deze ziekte.

Racen

Na de ontmoeting met formule 1- coureur Guido van der Garde en een rondleiding op het circuit van Zandvoort, volgde een trip naar het kartcentrum in Zoetermeer. Daar mochten de jongens onder medische begeleiding racen tegen elkaar en tegen hun artsen en verpleegkundigen.

Overgang

De ontmoeting is een onderdeel van de Transitiedag van het Erasmus MC-Sophia. Deze dag markeert de overgang van kindertijd naar volwassenheid. De jongens zijn gedurende hun kinderjaren behandeld in het Sophia. Die zorg wordt echter, rond hun 20e jaar, overgedragen aan artsen en verpleegkundigen van de ‘gewone’ volwassenenzorg. Om hen kennis te laten maken met dit nieuwe team organiseren medewerkers van het ziekenhuis elke twee jaar een evenement.

Bloederziekte

Bij patiënten met hemofilie, ook wel bloederziekte genoemd, ontbreekt in het bloed de stollingsfactor. Dat zorgt ervoor dat bloedingen langer duren en soms ook spontaan ontstaan. De ziekte is zeldzaam en komt alleen bij mannen voor. In het Erasmus MC worden ruim 450 patiënten met hemofilie en andere stollingsstoornissen behandeld.