contentstrategie

Solar FREAKIN’ Roadways

Ik hou van roadmovies. Ze geven me een goed gevoel. Dat komt denk ik omdat ik graag onderweg ben. Veel kilometers asfalt vreten en dan stoppen bij een tankstation voor benzine, een mars + cola +chips. En daarna -hop- weer in de auto! Naar het volgende tankstation om een balletje te trappen op de parkeerplaats en daarna een frans baguettetje besmeren. Nóg zo’n leuk momentje van onderweg zijn met de auto: in Frankrijk bij een peage de kortste rij kiezen (die met het creditcard-logo, dus ga nou niet in die cash-rij staan) en direct na het doorhalen van de creditcard zo snel mogelijk weer op die 150 km/uur komen. Van die dingen zijn natuurlijk niet écht goed voor de ozonlaag, een schonere lucht etcetera, maar hey, het is vakantie!

Mijn persoonlijke roadmovie zal nooit meer het zelfde zijn als het project 'Solar FREAKIN' Roadways’ een succes wordt. De bedenkers van dit project dat via fundraising gefinanciëerd wordt, heten Scott en July. Een beetje nuffige Amerikanen met een heel slim idee, waardoor mega-veel energie wordt bespaard. Het is simpel: pak niet de auto of andere vervuilers aan, maar vervang alle asfalt op de planeet met speciale zonnepanelen. Deze panelen zijn zo sterk, dat je er met vrachtwagens tegelijk overheen kunt rijden, makkelijk te koppelen én voorzien van LED-lichtjes! Daar kun je sprookjesachtige effecten mee op de weg toveren. Of op een parkeerplaats of fietspad. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het project lijkt overtuigend én volstrekt onhaalbaar tegelijkertijd. In het onderstaande filmpje wordt op een over-the-top-blije manier uitgelegd hoe deze zonnepanelen werken, op welke manieren ze kunnen worden toegepast en hoe ze bijdragen aan een betere wereld. Check:

 

Wanneer dit idee ooit een wereldwijde werkelijkheid wordt, zal mijn beleving van de autorit naar Zwitzerland, Frankrijk, Italie of Spanje van een heel andere orde zijn. Ik vraag me wel af of dit de échte the way to go is, of dat het gaat om meer bewustzijn creëren voor de wereld waarin wij leven. Soms is de weg er naartoe het doel.

Deel dit artikel

  • Google+