contentstrategie

Olympische selfies

Bezoekers van de Olympische Winterspelen in Sotsji worden in de gelegenheid gesteld om gigantische ’selfies’ te plaatsen. Het paviljoen is ontworpen door designer en architect Asif Khan. Het paviljoen is gelegen bij de ingang van het Olympisch Park. Het 2000 vierkante meter gebouw heeft een kinetische gevel. Op deze gevel worden gezichten van bezoekers getoond. De gezichten zijn 3D scans, gemaakt in soort pasfoto-automaten, geïnstalleerd binnen het gebouw. Er worden telkens 3 portretten tegelijkertijd van elk een acht meter hoog weergegeven. De portretten worden gevormd door het gebruik van 11.000 actuatoren. Dit zijn een soort beweegbare pompen die door digitale sensoren worden aangestuurd. Het plaatsen van een ’selfie’ is zo naar een next level gebracht.

Deel dit artikel

  • Google+