contentstrategie

De essentie van geluid voel je in je onderbuik

Regelmatig ontspoort er een tram bij ons in Rotterdam op de Botersloot. Dit geluid is ongeëvenaard intens en werkt meer op je onderbuik en organen dan op je oren, zo diep gaan die trillingen. De eerste paar keer renden we meteen naar het raam, om (ohja) te constateren dat er helemaal geen tram door de Botersloot rijdt: het is onze medehuurder en geluidsman Henk Jelle, die zijn subwoofer weer eens aan het uittesten is. Meestal, heel non-profi, is hij dan aan het gamen met animator Michiel.

Een ander geluidsmoment: tijdens een gratis festival in Bodegraven was er een optreden van Tjotjo Sound System. Check vooral het deel 'Sound System' en vergeet Tjoto. Het geluid uit die zelf gebouwde boxen gaat dwars door je heen, je voelt je borstkast meefibreren.

Susi Sie

Je kunt geluid van een subwoofer ook op andere materialen dan oren of ingewanden richten. Susi Sie (1982) is regisseur, DoP, redacteur en kunstenaar. In haar werk zoekt ze het scheidingsvlak tussen de kunst en de wetenschap. Haar missie is om de fysieke en wiskundige aard van ongebruikelijke vormen, stoffen en materialen te verkennen en de verborgen schoonheid en de magie hiervan te laten zien.

Sie past alleen analoge technieken toe en maakt dus geen gebruik van computeranimaties of -effecten. Voor haar is het een persoonlijke studie naar de echtheid, perceptie en authenticiteit van de dingen. Susi Sie's werk is te zien op internationaal gerenommeerde online platforms zoals Fubiz, Vimeo Staff Picks, Kolossaal, Motionographer en Arte Creative. Susie Sie won verschillende prijzen op internationale filmfestivals.

 

The Essence Of Sound

Materiaal: Lycopodium poeder, een subwoofer en een Red Epic.

 

Becoming Harmonious

Materiaal: Water, een subwoofer, een Canon 5D en een 100mm macro lens.

 

Cymatics

Materiaal: Lycopodium powder, 50 Hz, een Canon 5D en een 100mm macro lens.

Deel dit artikel

  • Google+