contentstrategie

De basis voor creatie

Zoals ik wel vaker in mijn blogs vermeld, zijn wij van Sauerkraut LWC altijd gecharmeerd van pure producten. Puur in de vorm van op ambachtelijke wijze geproduceerd of gemaakt vanuit een idealistische gedachte. Het werken of iets maken met handen blijft fascinerend. Wellicht ook omdat wij over het algemeen achter ons beeldscherm zitten en veelal digitaal werken. Niet dat daar iets mis mee is, in tegendeel. Wij zijn gezegend en zeer gelukkig dat we de mogelijkheid hebben om zo te werken. Waarschijnlijk zal deze manier van werken over tientallen jaren beschouwd worden als iets ambachtelijks. Wie zal het zeggen.

Veel creatievelingen beschouwen het potlood als hét basisgereedschap waarmee nieuwe ideeën geconcretiseerd worden. De gedachten vloeien vanuit het hoofd, via het potlood, op papier. Naast het concretiseren of visueel maken van ideeën wordt het potlood ook voor andere doeleinden gebruikt. Een timmerman gebruikt het potlood bijvoorbeeld om zijn constructie te voltooien en een kleuter zal potloden gebruiken om de mooiste kleurplaat ter wereld te maken.

Studio Markunpoika gebruikt potloden op een totaal andere manier. Niet het overbrengen van koolstof op een ander materiaal is het uitgangspunt. Nee, zij gebruiken de vorm van het potlood om andere vormen te creëren. De potloden worden eerst stevig aan elkaar gelijmd. Door het gebruik van zeshoekige potloden vormt zich een massief blok. Vervolgens gebruikt men een hout-bewerkings-machine om de vorm van, in dit geval, een vaas te creëren. Het eindresultaat is waanzinnig. Voornamelijk omdat het koolstof-gedeelte van het potlood zorgt voor unieke en prachtige patronen. Mooi!

Deel dit artikel

  • Google+