contentstrategie

Content creatie is de meest effectieve SEO techniek

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe hoog een specifieke webpagina rankt in Google en andere zoekmachines. Er is veel discussie over het onderlinge gewicht van de relevante factoren. Uit een omvangrijk onderzoek blijkt dat de professionals het erover eens zijn dat de creatie van content de belangrijkste factor is. Nog belangrijker dan bijvoorbeeld link building, het plaatsen van een xml sitemap, het schrijven van meta tags of het opzetten van landing pages.

Basisprincipes van contentmarketing

Je ziet dan ook dat content marketing booming is. 70% van de marketeers verwacht in 2014 meer uit te geven aan content marketing.

En content marketing bureaus zoals ook Sauerkraut LWC, schieten als paddestoelen uit de grond. Er worden ondertussen ruim 2 miljoen blogs per dag geschreven. Het wordt steeds lastiger om met goede content op te vallen. Waar moet je op letten?

Uniek en op maat

De meerderheid van online consumenten hecht grote waarde aan unieke en toegesneden content. In een recent onderzoek gaf 61% van de consumenten aan een beter gevoel te krijgen bij bedrijven wanneer ze merken dat de content door of in opdracht van het bedrijf zelf ontwikkeld is.

Sociale aanwezigheid

Goede content breng je via social media onder de aandacht. 43% van online consumenten zijn volgers of fans van social media. 67% van de Twitter gebruikers zijn meer geneigd te kopen van merken die ze volgen. De onderstaande infographic wordt hier verder uitgelegd. 

Deel dit artikel

  • Google+