contentstrategie

Church of Type

Vers van de pers: 'the dude of typo' woont in Santa Monica, Californië. Zijn naam? Kevin Bradley. Hij werkt vanuit zijn studio 'Church of Type' waar hij met zijn meer dan 1.000 uit hout gesneden lettersoorten de meest prachtige affiches, uitnodigingen en andere grafische uitingen afdrukt. Alles met de hand, want hij heeft, zoals hij dat zelf zegt, een haat-haat verhouding met computers. Ik ben een groot fan van deze pure stijl: oude technieken gebruiken om nieuwe dingen te maken.
Bradley: “Onze taal en onze structuren wereldwijd zijn allemaal gebaseerd op het communiceren van gedachten en ideeën. Als je dat ontleedt, kom je uit bij de lettervorm. En die kun je op miljoenen manieren ontleden; zo kom je uit bij miljoenen stijlen. (…) Letters zijn puur, ondanks hun imperfecties. Dat is wat ik er mooi aan vind.”

Kevin Bradley heeft in z'n leven nog nooit reclame voor zichzelf hoeven maken. Reclamemakers en mede-kunstenaars werken graag met hem samen. En deze minidocu over zijn werkzame leven zal hem genoeg aandacht en nieuwe klussen opleveren.

Deel dit artikel

  • Google+