contentstrategie

Blaas leven in je illustratie

Bij Sauerkraut LWC neemt de vraag naar bewegende beelden toe. Video en / of animatie bieden vaak een meerwaarde t.o.v. statisch beeld of droge tekst: je kunt een ingewikkelde boodschap op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier vertellen.

Maar het produceren hiervan is niet goedkoop. Daarom kan ik het wel waarderen dat bedrijven als Autodesk tools als Draco ontwikkelen. Met Draco is het mogelijk om op een simpele en intuïtieve manier beweging toe te voegen aan statisch beeld.

Mij lijkt het prachtig om een verhaal te verrijken met deze techniek. Zo kan ik me voorstellen dat een infographic een stuk intenser wordt beleefd wanneer er beweging in zit. Nadeel is dat het programma slechts een beperkt aantal tools heeft en je er dus vrij snel op uitgekeken kunt raken.

In de toekomst zullen er meer van dit soort hulptools worden ontwikkeld. Simpele programma’s om iets extra’s toe te voegen aan beeld. Wil je meer met beeld doen dan er een effect overheen leggen, dan zul je toch iets meer geld moeten uitgeven om een échte bewegende beeldenmaker in te huren.

Deel dit artikel

  • Google+