contentstrategie

Al eens iemands blog gejat?

Leuk man, eindelijk iemand die zegt dat je een goed geschreven blog mag jatten: Kenneth Goldsmith. Ik doe dat ook. Wanneer ik een toffe blog tegenkom en hij is inspirerend genoeg, dan herschrijf ik deze zo goed mogelijk. Stukje eigen visie erin verwerken en klaar. Zo lijkt het net of ik het helemaal zelf heb verzonnen. En zelfs Obama doet 't zonder schuldgevoel, dus ik sta hierin niet alleen.

Kenneth Goldsmith is een bekend Amerikaanse dichter en heeft afgelopen zomer een bijzondere stunt uitgehaald met zijn project 'Printing out the internet’. Goldsmith printte het hele internet uit op papier en maakte er een grote berg van. Daarmee denkt hij wel zo’n beetje alles uitgeprint te hebben wat er die dag online was. Dat lijkt bluf, maar het is in ieder geval heel veel papier. Zijn filosofie erachter kun je hier checken:

Je kunt je door zijn eenmalige stunt een beetje voorstellen hoeveel er via het web wordt gepubliceerd. Natuurlijk kun je nooit het hele internet uitlezen zoals je met een boek doet. het is altijd in beweging en te veel data zorgt er sowieso voor dat je keuzes moet maken. En zo werkt het over- of herschrijven van een bestaande blog ook. Je maakt er je eigen blog van en deelt dit met je vrienden en relaties. Mooi verhaal toch?

Deel dit artikel

  • Google+