Pompoensoep

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen.

  • 180 gram sneden Pompoen
  • 120 gram geroosterd Pompoen
  • 1 Knoflookteen
  • 15 gram Selderij
  • 20 gram Sjarlot
  • 30 gram Wortel
  • 30 gram Ui
  • 15 ml Honing
  • 20 ml Olijfolie
  • 1 Salieblad
  • 2 takjes Peterselie
  • 2 takjes Tijm
  • 1x Laurierblad
  • 600 ml Groente Boullion
  • Zout en peper
  • Crème fraise 
  • Nootmuskaat

Bereiding

Maak de braai gereed voor indirect gebruik op 170 graden. Snij de pompoen door midden en verwijder de pitten met een lepel.

Bestrijk 1 helft met olijfolie, zout en peper en plaats een salieblad in de pompoen. Leg de pompoen 45 minuten omgekeerd op de indirecte kant van de braai. Laat hem afkoelen en schep de pompoen uit de schil. Schil de andere helft van de pompoen en snij in blokjes.

Snij de ui, sjalot, wortel en selderij in dunne plakjes. Kneus de knoflook. Doe zonnebloemolie in een dutch oven. Bak de ui, sjalot, wortel en selderij 3-5 minuten in de dutch oven. Voeg de knoflook en pompoen blokjes toe met zout en peper. Bak nog 2 minuten. Doe de honing erbij en bak nog 2 minuten. Nu mag de bouillon en de kruiden erbij. Kook 10 minuten met de deksel erop tot de pompoen zacht is. Voeg de geroosterde pompoen toe en kook nog 30 minuten door.
Blend en zeef de soep.

Meng een 2 eetlepels crème fraise met een beetje nootmuskaat.

Doe de soep in een kom met een beetje crème fraise. Voeg een beetje olijfolie toe.

Eet smakelijk.