Hamburger

Ingrediënten 

Dit recept is voor 4 personen.

Voor de burger:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels semel paneermeel
  • 1/2 grote rode ui
  • 3 theelepels Worchesterser saus
  • Zout en pepper naar smaak

Garnering

  • 4 hamburger broodjes of witte bolletjes
  • 1/2 grote rode ui
  • Chedercheese
  • Augurk schijfjes
  • Rucola
  • Mosterd
  • Ketchup

Bereiding

Steek de braai aan en zorg voor een direct en een indirect gedeelte.

Snij de 1/2 rode in reepjes en zet de rest van de garnering klaar.

Voor de burger:
Snij de 1/2 rode ui in kleine stukjes. Meng het gehakt met de andere ingrediënten. Verdeel het gehakt in ballen van 118 gram. Gebruik een steekring om de burger is vormen. Leg de steekring op een klein stukje bakpapier en druk de bal plat in de steekring.

Leg de burgers op het directe gedeelte van de braai tot hij gaar is. Verplaats de burgers naar het indirecte gedeelte om ze warm te houden.

Snij de broodjes op en toast het brood op de braai. Leg de rucola erop daarna de burger, chedercheese, ui en augurk in die volgorde. Als laatste de mosterd en ketchup.

Server de burger met Grill groente met kaas en patat.