Cley tasting

De Cley tasting was een groot succes. We hebben samen met Paul den Dulk, de producent en eigenaar van Cley, genoten van een ruime hoeveelheid aan verschillende whisky's. Daarnaast zijn er heerlijke bijpassende gerechten geserveerd.

We willen Paul dan ook heel erg bedanken voor het mogelijk maken van deze tasting.

De whisky's hebben allemaal dezelfde basis namelijk de Cley single malt. Het verschil zit in de finish. Hierdoor hebben we kunnen genieten van fruitige tot peated whisky's. Dit toont maar weer aan wat je allemaal kan creëren met een goede basis.

We zijn begonnen met de basis single malt. Dit is een hele mooie en toegankelijke whisky. Zeker een aanrader voor de beginnende whisky drinker. Deze whisky werd vergezeld door Steak tartaar.

De volgende stap was een Cley second fill cask strenght single malt. Deze mooie whisky is gerijpt in ex bourbon vatten en is vergezeld door een romige Pompoensoep.

De tasting ging vervolgens verder met een Single malt met een PX finish en een single malt met een cognac finish waarbij een stukje toast met Steak gorgonzola geserveerd.

Als hoofdgerecht hadden we Varkenshaas met mais waarbij de single malt secret Islay is genuttigd. Deze whisky is gerijpt op een vat waarop eerst een peated whisky op heeft gerijpt. De peat uit het vat heeft de whisky een mooi boeket aan smaken gegeven die na toevoeging van en klein beetje water helemaal open kwam.

Daarna door naar het desert van Gember brood met een single malt gefinisht op een ollorosso vat.

En dan als laatste whisky maar zeker niet de minste een single malt gefinisht op een vat van muscatel wijn. De smaken van deze wijn zijn een geweldige combinatie met de afsluitende  kaasplank.

Kortom weer een fantastische avond met fantastische whisky's, heerlijke gerechten en bovenal heel veel gezelligheid.